Menu

Recept Vegetariánské lasagne s cuketou

Dalším oblíbeným jídlem léta jsou opět těstoviny – tentokrát lasagne s cuketou. Připravuji je bez bešamelu, díky tomu je jejich příprava mnohem snazší a bez hromady špinavého nádobí v kuchyni  Nám tahle zjednodušená verze moc chutná. Zkuste ji taky! :)

Suroviny

na 2 porce
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velká rajčata
  • 1 cuketa
  • olej na vaření
  • Sůl, černý mletý pepř
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 300 ml rajčatového pyré
  • 6 předvařených plátků těstovin na lasagne
  • 125 g nastrouhané mozzarelly
  • 80 g nastrouhaného parmazánu
  • čerstvá bazalka

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Rajčata nakrájejte na kostičky, cuketu na tenké plátky.
  2. Do pánve vlijte olej. Orestujte plátky cuket z obou stran, poté dejte bokem. Osolte a opepřete.
  3. Cibuli a česnek orestujte dozlatova. Pak přidejte rajčata, sůl, pepř, sušenou bazalku a pyré. Na mírném stupni vařte přibližně 15 minut.
  4. Zapékací misku vytřete olejem. Na spodek rozprostřete trochu omáčky. Na ni dejte plátky těstovin na lasagne, na ni opět omáčku, orestovanou cuketu a část nastrouhané mozzarelly s parmazánem. Pak navrstvěte plátky těstovin. Takto pokračujte, dokud vše nespotřebujete.
  5. Poslední vrstvou by měla být omáčka. Posypejte zbytkem mozzarelly a parmazánu. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  6. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.

Nestačilo? Přidejte si!