Menu

Recept Třený citrónovo-tvarohový beránek

Klasika, která o Velikonocích nesmí chybět. Dejte pozor, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu🌼

Suroviny

na 1 beránka
  • 2 vejce (velikost L)
  • 220 g polohrubé mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 g soli
  • 150 g povoleného másla
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g plnotučného tvarohu (z alobalu)
  • 1/4 lžičky mleté vanilky
  • šťáva a kůra z 1 citrónu

Postup:

  1. Žloutky oddělte od bílků.
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí.
  3. Z bílků vyšlehejte s 1/2 cukru sníh.
  4. Máslo vyšlehejte s druhou polovinou cukru do světlé pěny. Pak zašlehejte žloutky, tvaroh, vanilku, citrónovou šťávu a kůru.
  5. Vše ve větší míse spojte v těsto. Vlijte do formy na beránka vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečte cca 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C, upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
  6. Nechte vychladnout na mřížce, až pak krájejte. Dobrou chuť! 💚

Nestačilo? Přidejte si!

  • Velikonoce
  • Obiloviny a mouka
180 minut
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
  • Jablka
1 hodina + 1 hodina chlazení těsta
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
30 minut + cca 50 minut pečení