Postup:
- Nejdříve uvařte těstoviny: vsypte je do vroucí osolené vody a uvařte na skus. Poté je sceďte a nechte zchladnout.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Čerstvá i sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo, parmazán najemno. Čerstvou bazalku nahrubo pokrájejte.
- Do hrnce vlijte olej ze sušených rajčat. Orestujte cibulku a česnek dozlatova. Pak vmíchejte čerstvá rajčata a sugo. Poduste 15 minut, dokud se rajčata úplně nerozvaří. Pak promíchejte se solí, pepřem a bazalkou.
- Ricottu promíchejte s nastrouhanou mozzarellou, parmazánem, prolisovaným česnekem, nakrájenými sušenými rajčaty, solí, pepřem a nakrájenou čerstvou bazalkou.
- Olejem ze sušených rajčat vymažte zapékací misku. Do ní pak vlijte rajčatovou omáčku.
- Náplň pomocí lžičky vložte do těstovin. Ty pak vedle sebe vkládejte do omáčky. Těstoviny ještě lehce potřete olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut.
- Podávejte s nastrouhaným parmazánem, kapary a čerstvou bazalkou.