- Pohanku propláchněte. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou. Promíchejte se sójovou a teriyaki omáčkou, lžičkou oleje a vařte na mírném stupni 10 minut. Pak dejte bokem a nechte pod pokličkou 15 minut dojít.
Tip: Pokud máte čas a chcete, aby si pohanka zachovala víc rutinu, vařte ji jen 5 minut. Poté hrnec i s poklicí dejte pod peřinu. Nechte 30 minut (klidně i déle). V teple peřin pohanka krásně změkne. Hrnec i s poklicí vždycky zabalím do utěrky, ať mi nezašpiní peřiny :)
- Nakrájejte seitan na menší kousky, lilek na kolečka. Fazolky a houby očistěte.
- Kolečka lilku z obou stran osolte a nechte vypotit. Přebytečnou vodu utřete ubrouskem.
- Na pánvi rozehřejte olej. Nejdříve orestujte lilek z obou stran. Pak orestujte fazolky a hrášek. Osolte, opepřete a dejte bokem.
- Do pánve vlijte další lžíci oleje, vmíchejte seitan a houby. Restujte cca 5 minut. Pánev odstavte z plotýnky a vlijte sójovou a teriyaki omáčku. Promíchejte, aby se jimi vše dobře obalilo.
- Uvařenou pohanku podle chuti dosolte a dopepřete.
- Do misky vložte pohanku, orestovanou zeleninu, houby a seitan. Ozdobte výhonky hrášku. Přeju dobrou chuť!