Postup:
- Ovesné sušenky nadrťte nebo rozmixujte najemno. V míse je smíchejte s máslem. Vznikne těsto, které by mělo držet pohromadě (pokud se drobí, přidejte 2-3 lžíce mléka).
- Formu vyložte pečícím papírem tak, aby papír přesahoval okraje. Když papír lehce namočíte vodou, bude se s ním lépe manipulovat. Těsto rukou rovnoměrně vtlačte na dno formy.
- Tvaroh rozmíchejte s citronovou šťávou a medem.
- Ananas rozmixujte na jemné pyré. To dejte do menšího hrnce, vmíchejte agarový prášek a přiveďte k varu. Teplotu mějte na mírném stupni a během vaření pořád míchejte, aby se pyré nepřichytilo. Nechte projít varem alespoň 2-3 minuty.
- Pyré s agarem odstavte ze sporáku a promíchejte se 3 lžícemi ochuceného tvarohu. Tvaroh postupně vmíchejte k pyré celý. Pak ochutnejte a případně přidejte další citronovou šťávu nebo med.
- Ananasovo-tvarohovou směs vlijte na připravený korpus a vložte do lednice. Nechte přes noc nebo minimálně 4 hodiny vychladit.
- Kokosové plátky na sucho orestujte na pánvi.
- Řezy ozdobte maracujou, čerstvou mátou a orestovanými kokosovými plátky. Dobrou chuť! :)