Postup:
- Vejce dejte spolu s cukrem do mísy od robota. Šlehejte 20 minut na střední rychlost. Pak rychlost snižte a pomalu zašlehejte olej.
- Troubu rozehřejte na 170 °C a připravte si formy. Nejdříve je vymažte trochou másla. Pak si vezměte tužku, na pečicím papíru obkreslete dno formy a nůžkami vystřihněte vzniklý kruh. Ten nalepte na dno formy. Ze zbytku papíru ustříhněte pruh zhruba stejně široký a dlouhý, jako je postranní část formy. Pak na ni pruh papíru nalepte. Tak postupujte u všech forem.
- Kakao smíchejte s mandlemi a moukou. Do pěny prosijte přes cedník. Stěrkou jemně, ale důkladně promíchejte, aby v těstu nebyla žádná suchá místa.
- Těsto rovnoměrně vlijte do všech forem. Dejte na plech, vložte do trouby a pečte 25-30 minut. Upečené těsto zkontrolujte špejlí. Špejle musí být po vytažení úplně suchá.
- Korpusy nechte úplně vychladnout na mřížce, pak vyndejte z forem a odstraňte kusy pečicího papíru.
- Třešně vypeckujte, dejte do hrnce a zasypte cukrem. Na mírném stupni vařte 15-20 minut, dokud se úplně nerozvaří. Pak nechte vychladnout.
- Smetanu vyšlehejte do tuha, pak jemně promíchejte s tvarohem a vanilkou. Podle chuti oslaďte.
- Jeden korpus dejte na talíř nebo podnos, na kterém chcete dort servírovat. Potřete 1/3 krému a na něj dejte 1/3 rozvařených třešní. Na krém dejte druhou část korpusu a opět potřete 2/3 krému a rozvařených třešní. Položte třetí korpus a potřete zbylým krémem a třešněmi. Dejte do lednice vychladit aspoň na tři hodiny.
- Vychladlý dort ozdobte čerstvými třešněmi. Dobrou chuť! :)