Postup:
- Fazole zalijte vodou tak, aby byly ponořené a nechte namáčet přes noc.
- Uvařené fazole osolte 1/2 lžičky soli a povařte dalších 5 minut. Vodu z fazolí nevylévejte, bude se hodit.
- Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Petržel a dýni nakrájejte na kostičky velké cca 1×1 cm. Kapustu a pórek nakrájejte na proužky.
- Na oleji ze sušených rajčat orestujte nejdříve cibuli. Jakmile změkne a zezlátne, přidejte prolisovaný česnek. Po cca minutě vmíchejte nakrájenou petržel. Opět orestujte dozlatova. Naposled vmíchejte dýni a také orestujte.
- K zelenině přidejte fazole i s vodou, ve které se vařily. Přimíchejte plechovku nakrájených rajčat, těstoviny orzo, sušený vývar, tymián, pepř a pokrájená sušená rajčata. Vařte 15 minut do změknutí těstovin a zeleniny. Polévka bude houstnout, takže postupně přidávejte vodu podle potřeby.
- Na závěr vmíchejte kapustu, pórek a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolte a vařte dalších 5 minut.
- Hotovou polévku podávejte s bílým pečivem. Dobrou chuť! :)