Postup:
- Nejdříve si v menším hrnci rozpusťte čokoládu a nechte ji úplně vychladnout.
- Mezitím se pusťte do šlehání nálevu z cizrny. Šlehejte úplně stejným způsobem jako bílky a dejte si pozor na stejné věci: nálev musí mít pokojovou teplotu, dejte pozor, aby mísa na šlehání nebyla mastná a šlehejte tak dlouho, až sníh bude úplně tuhý. Určitě tomu dejte minimálně 10-15 minut, nálevu to trvá krapet déle. Výhodou ale je, že ho nepřešleháte. Pěny vznikne na objem fakt hodně, takže je vhodné šlehat v nějaké velké míse, ať nemáte celou kuchyň od sněhu
- Jakmile je sníh hotový, přidávejte po malých dávkách rozehřátou čokoládu. Musíte pomalu, aby vám pěna úplně nespadla, ideální je pomalu promíchávat stěrkou nebo vařečkou. Pěna i při té největší opatrnosti trochu spadne, ale to je v pořádku. Pokud se vám pěna „rozteče“, tak už to v pořádku není.
- Pak pěnu rozdělte do skleniček a dejte do lednice nejméně na 3-4 hodiny zatuhnout. Já jsem nechávala přes noc.
- Hotovou pěnu ozdobte – ovocem, kakaovými boby, oříšky, prostě čímkoliv, co máte rádi. Dobrou chuť!